den 20 januari 2020

  

 
View Blog
Bloggare: Anna Skapad: 2009-06-10 17:33
.................................................................................................

Idag har jag skickat min ansökan om att få registrera Annakroni som varumärke till Patent och registreringsverket. Man måste ju ha ett namn. Eftersom jag heter Anna är det lagom fyndigt att använda ett ord som börjar på ana... Jag letade i min gamla ordbok; analogi, analys, anamma, anarki, anatomi, anal, anakronism. Anakronism! Det kan ju inte bli bättre. Tidmässigt felaktig detalj i ett konstverk. Det är ju precis vad det här handlar om. Men Annakronism är lite långt, så det fick bli Annakroni. Så var det bestämt!

Kommentera inlägget »

www.mimmilo.se

Jag måste vara knäpp! Igår ringde min bror och tipsade mig om en hemsida med väskor. Varför har inte du en hemsida? Varför säljer inte du dina saker? Hemsidan var jättefin. Men jag har aldrig gått igång på att sälja. Jag vill bara göra.
Men nånting hände visst i huvet i natt. Jag vaknade klockan sex i morse och var helt speedad. Jag har fått en idé. Man behöver ju inte sälja. Man kan göra en utställning! På nätet!
Jag ska göra en utställning med historiska väskor. Varje väska ska rymma tre små berättelser; ett tyg, en handskriven text och en liten sak eller ett smycke. Varje tyg, text och sak ska vara knuten till en person. Det kan t ex vara en linnehandduk som mormor har broderat monogram på, eller ett brev från farmor. Det ska bli berättelser om nära och kära i en alldeles egen ram av vackert handarbete. Varför har jag inte tänkt på det här innan? Det blir som ett hopkok av alla mina intressen - kvinnohistoria, släktforskning, handarbete, konsthantverk, design, osv...

Kommentera inlägget »

 
Privacy Statement  |  Terms Of Use
Copyright (c) 2020 Annakroni