den 20 januari 2020

  

 
View Blog
Bloggare: Anna Skapad: 2009-06-10 17:33
.................................................................................................

Jag har alltid undrat varför folk slösar bort sina liv på att mangla när man kan sova alldeles utmärkt på skrynkliga lakan. Från början tänkte jag släpa med mig alla tygerna till faster Inga och be proffset mangla. Men sen visade min granne Marianne mig den gamla stenmangeln i källaren. Vilken grej! Först blev jag skräckslagen när jag såg monstret. Men fascinationen vann över rädslan. In stoppar man en gammal tråkig kökshandduk. Och ut kommer ett bländande konstverk med blommor och mönster som slingrar sig över det vita tyget. Det var rena meditationen att rulla tyg och byta pinnar och dra i spakar. Det låter visserligen som att hela huset ska råka i självsvängning, men det blir så fint!

Kommentera inlägget »

Designen är klar! Jag har experimenterat mig fram med hjälp av material som jag har fått av mammas vännina Margret. Hon har försett mig med massor av handdukar och broderier. Jag riktigt frossar :-)
 
Väskan är ungefär 25 x 30 cm med axelband som är långa nog för att man ska kunna hänga väskan över axeln. Upptill sitter en blixtlås så att den går att stänga. Framtill sitter en liten plastficka som kan öppnas och stängas med lite kardborreband. I fickan ligger den handskrivna texten och den lilla saken eller smycket.

Kommentera inlägget »

 
 
I helgen var jag i Malmö och hämtade material till dom första väskorna. Bilderna ovan visar materialen till mammas väska (överst) och Gunillas väska (underst).

Kommentera inlägget »

 
Privacy Statement  |  Terms Of Use
Copyright (c) 2020 Annakroni