den 18 november 2019

  

 
View Blog
Bloggare: Anna Skapad: 2009-09-30 16:32
..................................................................................................

Jag har alltid undrat varför folk slösar bort sina liv på att mangla när man kan sova alldeles utmärkt på skrynkliga lakan. Från början tänkte jag släpa med mig alla tygerna till faster Inga och be proffset mangla. Men sen visade min granne Marianne mig den gamla stenmangeln i källaren. Vilken grej! Först blev jag skräckslagen när jag såg monstret. Men fascinationen vann över rädslan. In stoppar man en gammal tråkig kökshandduk. Och ut kommer ett bländande konstverk med blommor och mönster som slingrar sig över det vita tyget. Det var rena meditationen att rulla tyg och byta pinnar och dra i spakar. Det låter visserligen som att hela huset ska råka i självsvängning, men det blir så fint!

Kommentera inlägget »

 
 
I helgen var jag i Malmö och hämtade material till dom första väskorna. Bilderna ovan visar materialen till mammas väska (överst) och Gunillas väska (underst).

Kommentera inlägget »

Idag har jag skickat min ansökan om att få registrera Annakroni som varumärke till Patent och registreringsverket. Man måste ju ha ett namn. Eftersom jag heter Anna är det lagom fyndigt att använda ett ord som börjar på ana... Jag letade i min gamla ordbok; analogi, analys, anamma, anarki, anatomi, anal, anakronism. Anakronism! Det kan ju inte bli bättre. Tidmässigt felaktig detalj i ett konstverk. Det är ju precis vad det här handlar om. Men Annakronism är lite långt, så det fick bli Annakroni. Så var det bestämt!

Kommentera inlägget »

 
Privacy Statement  |  Terms Of Use
Copyright (c) 2019 Annakroni